Премиерът Бойко Борисов е провел телефонен разговор с канцлера на Германия

...
Премиерът Бойко Борисов е провел телефонен разговор с канцлера на Германия
Коментари Харесай

Борисов изразил надежда към Меркел, че Съветът бързо ще одобри бюджета на ЕС |

Премиерът Бойко Борисов е провел телефонен диалог с канцлера на Германия Ангела Меркел, в който е изразил вяра, че Съветът на Европейски Съюз ще утвърди " допустимо най-бързо " бюджета, с цел да може " страните членки да се възползват от инструментите и финансовите запаси пълноценно в битката с вируса ".

Двамата са разискали тематиките на идното видеоконферентно съвещание на водачите на Европейския съюз, оповестиха от държавната пресслужба.

Борисов е изразил удовлетворение от отчета на Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз по отношение на напредъка по координирания метод на Европейски Съюз в отговор на пандемията. Той е подчертал, че Европейският съюз би трябвало да продължи пътя си на единение в битката с последствията от COVID-19.

Премиерът е благодарил на канцлера Меркел за постигнатото съглашение с Екологичен потенциал за идната Многогодишна финансова рамка и за Пакета за възобновяване.

Българският министър-председател е безапелационен, че в този момент е моментът да покажем, че можем да се обединим и да действаме дружно. Той е показал, че препоръчаният пакет за МФР и " Следващо потомство Европейски Съюз " е уравновесен и допустим за страната ни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР